Ivysen afventer mens NSAC tager tilløb


Siden august 2010 har Ivysen.dk opsøgt informationer om topuddannelser i udlandet samt danskere der studerer og har studeret på disse skoler. Det har givet anledning til artikler der har sat fokus på nogle af de spørgsmål en person med drømme om forløb på skoler som Harvard, Oxford, Sorbonne m.v. almindeligvis står foran; hvordan kommer jeg ind, hvad får jeg ud af at gå der, hvordan får jeg råd, osv.

Men selvom man sidder med disse informationer foran sig, kan der være grunde til stadig at være i tvivl om hvorvidt man bør kaste sig ud i det omfattende arbejde det er at søge ud. For hvis man ikke kender nogen der har taget ud, og hvis man ikke kan få svar på alle de mindre tekniske spørgsmål såsom hvordan det er at forlade familien, hvad med kæresten, kan man senere komme ud af en eventuel gæld osv., fjerner artikler på en hjemmeside ikke alle de barrierer der holder en tilbage fra at søge.

Det har holdet bag Ivysen, sammen med en masse andre rejse- og eventyrlystne studerende, forsøgt at lave om på. I stedet for kun at læse om at læse i udlandet, stiftede denne gruppe sidste år konferencen “Nordic Study Abroad Conference“. Nu fik unge og studerende en mulighed for selv at møde de skoler de gerne vil søge ind på, selv at høre fra og møde danskere der har læst i udlandet og vigtigst; at møde andre unge der deler samme drøm, samme spørgsmål og samme fremtidige rejse.

Alt fra folkeskole- til kandidatstuderende mødte op med spørgsmål; både deltagere der havde besluttet sig for at tage ud, men ville vide mere om hvor og hvordan samt folk der var skeptiske og ville vide om det hype der er omringer disse skoler havde afsæt i virkeligheden. Tidligere og nuværende studerende fra Harvard, Oxford, Cambridge, Columbia, Tsinghua, Berkeley m.fl. kom og delte deres erfaringer, gode og mindre gode, og kom med råd, vejledning og personlige grunde for deres valg.

Derudover fortalte repræsentanter fra forskellige skoler om hvorfor de gerne vil have danskere ansøgere, hvordan ansøgningsprocessen foregår og hvad de mener man får ud af en international uddannelse hos dem. Dean Redman fra Princeton University fortalte om hvad de leder efter hos ansøgere til kandidatprogrammer, Dr. Mette Eilstrup-Sangiovanni fra University of Cambridge fortalte om sit virke som underviser samt erfaringer fra sin rolle i optagelsessamtaler og Dr. Anne Pakir fra National University of Singapore fortalte om mulighederne for at læse på et af Asiens bedste universiteter – blot for at nævne nogle af repræsentanterne.

I år afholdes the Nordic Study Abroad Conference 2012 d. 22. september, og holdet bag Ivysen.dk vil arbejde i døgndrift for at sikre at konferencen får et spændende, relevant og inspirerende indhold. Vi håber inderligt at Ivysens læsere vælger at deltage til konferencen. Hvis I har fået noget ud af Ivysen.dk, vil I få endnu mere ud af the Nordic Study Abroad Conference.

Ivysen vil genoptage sin aktivitet efter konfernecen. Indtil da kan I holde jer opdateret samt tilmelde jer på: www.Nordic-sac.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *