Når drømmen giver dig hånden

Når man er studerende i Danmark med lyst og vilje til at læse i udlandet, er der en masse ting man mildt sagt kan blive lidt frustreret over. Det er frustrerende at vejledningen på uddannelsesinstitutionerne almindeligvis ikke er klædt på til at besvare spørgsmål om selvarrangerede ophold, frustrerende at det er svært at finde informationer på egen hånd og frustrerende at det er svært at finde de personer hvis “Ja – det var det hele værd” ville give en det sidste spark man har brug for.

Når man som Ivysen er en netavis/blog der åbnede for et halvt år siden, er der en masse ting man kan være glad for. Ivysens redaktion er glad for Ivysen.dk’s mange besøgende, glad for de mange interessante personligheder der med glæde stiller op til interviews og fortæller deres historier og glad for de mange unge studerende der tager personligt kontakt til Ivysens redaktion med alskens spørgsmål om det at studere i udlandet.

Nu er der også noget der gør redaktionen decideret stolt.

Som reaktion på den store interesse Ivysen har været genstand for, på trods af sit beskedne format og midler, har Ivysen slået sig sammen med Grænseoverskrideren.dk for at stifte den første skandinaviske konference om uddannelse på topinstitutioner skabt af studerende; Nordic Study Abroad Conference.

Det har vi gjort af flere logiske grunde.

1. Hvis man gerne vil have svar, må man spørge dem der har svarene.

Som dansk ung og studerende der går og overvejer at læse i udlandet, er der typisk 4 forskellige spørgsmål man gerne vil have besvaret:

– Hvilken institution kan give mig det jeg søger?

– Hvad er adgangskravene?

– Hvordan får jeg skrabet pengene sammen?

– Er det det værd?

For at besvare de spørgsmål inviterer vi repræsentanter fra topuniversiteterne der vil fortælle om deres institution og hvilke studerende de søger. Dernæst vil de aktører der har forstand på og erfaring med legatsøgning fortælle om det at skulle finansiere et studium i udlandet. Derudover vil repræsentanter fra den offentlige- og private sektor fortælle om hvilken værdi de ser at et ophold i udlandet har.

2. Det er meget nemmere med støtte – så mød dem der støtter dig!

De studerende der har gået med en stille drøm i maven om at komme ind på universiteter som Oxford, University of Hong Kong eller Princeton tror ofte selv at de er alene om den drøm. Det kommer sig også af at mange er bange for at sige højt at “Ja – Jeg vil gerne ind på Harvard”. Gør man ikke det, er det også svært for dem der kan hjælpe dig på vej at finde dig.

Derfor samler vi til konferencen 300 nysgerrige, ambitiøse og modige studerende der blot ved deres tilstedeværelse har taget valget om at fortælle omverdenen at de er på vej.

Det eneste du skal gøre for at komme med er at skrive en lille A-4 side om hvorfor du vil med, sende dit “CV” (også selvom der kun står avisbud på) og så de officielle papirer du kan støve frem fra de(n) skole(r) du sidst har gået eller går på.

Søg her

Du vil hurtigt opdage at du er langt fra alene om din drøm.

3. Du er allerede i verdensklasse!

Der bliver ofte krøllet øjenbryn når ting der associeres med ordene “elite” eller “top” bliver set som noget ønskværdigt.

For er du pludselig en elitedyrker som kun stilles tilfreds med det bedste af det bedste, og er du nu noget specielt fordi du søger andre græsgange?

Ja og Nej. Ja – Du er i eliten. Nej – Det er ikke noget du pludseligt er blevet.

Når man er vokset op i et samfund som Danmark hvor uddannelse er tilgængeligt for alle og hvor vi har fri adgang til nogle af Europas bedste universiteter, er man i vores øjne allerede i verdensklasse.

Du har haft adgang til dygtige undervisere, og de fleste har haft overskud til også at prøve kræfter med aktiviteter uden for studiet, såsom fritidsjobs og frivilligt arbejde. Vi har endda også eliteuddannelser i Danmark.

Ville du f.eks. gerne opnå adgang til Journaliststudiet på Roskilde Universitetscenter sidste år, skulle du have 10,9 i gennemsnit for alle dine karakterer. Det er højere end hvad nogle af verdens bedste universiteter kræver af dit karaktergennemsnit, og det er ikke noget du kommer til uden at være et naturtalent eller uden at udvise en nævneværdig flittighed.

Det at denne konference handler om studier i udlandet, gør hverken institutionerne eller dig mere eller mindre i eliten.

Vi inviterer ikke verdens bedste universiteter for at fortælle dig at de er i verdensklasse; Vi inviterer dem for at fortælle dem at du er.

Derfor opfordrer Ivysen alle dem der er interesserede til at kigge forbi www.Nordic-sac.com og at melde sig til konferencen der bliver afholdt d. 10. september i København.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *