Vilhelm Poulsen

Nogle vælger at løfte den byrde det er selv at arrangere et ophold på et udenlandsk universitet. Der er du udeladt til dine egne evner til at vurdere om universitetet du søger ind på er godt nok, og om det er de mange penge, du selv skal betale, værd.
d
Andre, som Vilhelm Poulsen fra Københavns Universitet, tager imod nogle af de tilbud de danske universiteter har om udvekslingsophold på forskellige mere eller mindre gode universiteter, set i forhold til Københavns Universitet. Her er det gratis at komme afsted, og man kan få chancen for at blive undervist af verdens bedste undervisere i sit felt.
d
Til daglig læser Vilhelm jura på niende semester på Københavns universitet, arbejder på advokatkontoret Bruun & Hjejle og underviser yngre studerende i områder som erstatnings- og aftaleret. Han er en af de heldige jurastuderende der har fået en af de kun to ombejlede pladser Det Juridiske Fakultet tilbyder sine studerende om at komme et semester på New York University.
d
Nu tænker du måske “Jaja, men NYU er jo ikke et Ivy League universitet, og det er jo ikke Harvard eller Yale”
d
– Nej, det er det måske ikke. Men det er det største private universitet i USA, konstant rangeret i toppen af verdens eliteuniversiteter, det mest internationale universitet i Amerika og anses som havende en af de bedste Law Schools i verden. Faktisk så god en Law School at Harvard og Yale på flere ranglister ikke kan følge med. Nå ja, og så har det udklækket ikke mindre end 33 Nobelprisvindere og 16 Pulitzer Prize-vindere.
d
Derfor er det ikke kun enestående at Københavns Universitet har en aftale med skolen, men endnu mere ekstraordinært at Vilhelm Poulsen af fakultet blev udvalgt til at repræsentere Danmark blandt studerende fra mere end 130 lande.
d
Adspurgt hvorfor han valgte at tage på udveksling svarer Vilhelm:
“Jeg ville gerne afsted med en af Københavns Universitets udvekslingsaftaler. NYU var det bedste universitet på listen, og jeg ville gerne prøve kræfter med eliten. Det at det lå i New York anså jeg også som en oplevelse i sig selv.”
d
Testet af de bedste

Vilhelm havde før sin afgang hørt historier om at undervisningen i USA var præget af mere aktivitet fra både de studerende og undervisernes side:
b
“Undervisningen var væsentlig mere aktiv. Det var topmotiverede professorer, og de studerende var forberedte til undervisningen, da der var en risiko for at blive sat på prøve af underviserne der var de bedste inden for deres felt.”
d
Men hvad fik han så ud af sit ophold?:
b
“På det personlige plan, gav det meget at presse sig selv til at komme afsted og at skulle kæmpe og stå alene uden venner og familie til at hjælpe. Jeg har fået venner fra hele verden som jeg stadig har kontakt med og som jeg håber på at se igen. Vi kom allesammen med ambitioner og forskellige baggrunde som vi kunne bidrage med. På det faglige plan bestod meget af undervisningen af reflektion. I stedet for kun at undersøge hvad gældende ret var, undersøgte vi hvorfor den er som den er. Derudover lærte man om det amerikanske retssystem som på mange måder minder om det danske, selvom de er meget anderledes. Det fik en til at overveje hvorfor der er disse forskelle og hvad grundene til dem er.”
d
Vilhelm tilføjer at det ser godt ud på CV’et at have været i udlandet uanset hvor man har været henne, og at det kan være en fordel på arbejdsmarkedet. Men har han fået blod på tanden til at tage mere uddannelse i udlandet?
b
“Som jurist vil jeg gerne tjene det danske retssystem. Men det har åbnet mine øjne for andre muligheder. Jeg vil helt sikkert til udlandet om et par år, evt. tage en LL.M.(Master of Laws, red.).”
d
Hvor vil du så hen hvis du skal afsted igen?

“Helt klart USA. Harvard, Yale, NYU, måske Columbia.”.
b
Har du et godt råd med på vejen til andre danske unge og studerende der gerne vil uddanne sig i udlandet?

“Man er hele tiden i tvivl om det bliver til noget i den 4-5 måneders proces det tager inden man kommer afsted. Men man skal tage det stille og roligt. Så længe man gør de ting man skal, kommer man også afsted.”
d
Vi takker Vilhem mange gange for hans deltagelse, og vi glæder os til at følge med i hans bedrifter i fremtiden.
Mon ikke vi også dækker en evt. senere rejse til USA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *