Staten giver din vægt i guld

Bliver du også skræmt af såkaldte “Tuition Fees” på Universiteter som Harvard og Cambridge hvor en kvart million kroner næsten ikke begynder at dække dine samlede udgifter, kan du ånde lettet op. Lidt i hvert fald.

Den danske stat har for år siden besluttet at give dig de samme penge i hånden som det ville have kostet at give dig en tilsvarende uddannelse i Danmark hvis du ønsker at tage afsted til et eliteuniversitet. Om det blot er dine egne skattekroner de kaster i hovedet på dig eller om det er med den hensigt at du kommer tilbage og bidrager med din viden i Danmark, må du selv vurdere.

Uanset hvad er det bedre end ingenting. Med en god legatansøgningsprocess og den rette støtte, bliver det slet ikke umuligt at komme afsted!

NB!

Da du får det samme med i lommen som det ville have kostet at uddanne dig i Danmark, vil en medicinstuderende, som skal bruge en del mere materiale og redskaber end mange andre, altså få mere end en historiestuderende. Hvis du satser på at ovenstående ordning skal give dig et skub med på vejen, er det værd at undersøge hvor meget du koster, beløbene varierer betydeligt.

Kilde: http://vtu.dk/nyheder/pressemeddelelser/2008/stoette-til-at-laese-paa-topuniversiteter-i-udlandet/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *