Marie Sall og Nathalie Larsen

Fritidsjob i Føtex

Marie Sall har altid elsket at læse og studere. Hendes forældre er kemi-ingeniører og hun har gået et år på high school i USA hvilket har påvirket hendes engelskkundskaber i en betydelig grad. Efter at have bestået tests og optagelsesinterviews samt at have kravlet sig over grænsen på de krævne 11,0 i karaktergennemsnit, er Marie nu klar til at forlade fritidsjobbet i Føtex og indtage det historieprægede eliteuniversitet, The University of Oxford.

Om 10 år ser hun sig selv som værende i gang med at stifte familie og færd med at udfærdige en doktorafhandling. Tillykke til Marie! Det bliver spændende at se hvordan hun får udnyttet sin mulighed.

Ambassadør i FN

Men Marie er ikke den eneste der er kommet igennem nåleøjet. Nathalie Larsen fra Birkerød Gymnasium jonglerede med 3 fritidsjob og tennis mens hun kæmpede for at tilegne sig de fornødne karakterer til også at sprænge fra Danmark til eliten.

Nathalie læste på den internationale linie, hvilket har været afgørende for at hun blev en af de fem danskere der hvert år bliver optaget på Oxford. Nathalie har ligesom Marie været i kontakt med det engelske sprog i sin barndom i de 7 år hun boede i England. Hun håber på at hun efter at have fuldført Oxford-linien filosofi, politik og økonomi kan indtage en af de prægtige ambassader der huser diplomater rundt om i verden.

Den største drøm er at blive ambassadør for FN. Her fra redaktionen ønskes Nathalie et stort tillykke med optagelsen. Det bliver spændende at høre mere om dit ophold!

The University of Oxford

For at sætte det hele i perspektiv, er det måske på sin plads at klargøre hvor ekstraordinært det er at frekventere de sagnomspunde haller på det ældste universitet i den engelsktalende verden. Oxford ligger konstant i top 5 på de internationale universitetsranglister og har huset folk som Margaret Thatcher, Tony Blair, David Cameron, 30 internationale ledere, herunder Bill Clinton, 12 helgener, Rupert Murdoch, Oscar Wilde, C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, T.S. Eliot, filosoffer som Adam Smith, John Locke, Thomas Hobbes, Jeremy Bentham og videnskabsmænd som Albert Einstein.

Kun The University of Cambridge kan bryste sig af at være tæt på lige så velanset rent historisk, og kun Harvard og Yale University kan påstå at deres studerende er tæt på lige så respekterede og eftertragtede. Måske Columbia University i New York vil påstå at have ret til at sidde med ved elitebordet, grundet dets rekord i nobelprismodtagere, men så er listen heller ikke længere.

Kan du presse dine karakterer op omkring de 11 og tale din sag til et presset interview, kan dit navn blive en del af fremtidig namedropping på Ivysen.dk.

Prospecto-meter for de to unge kvinder: Hot!

Læs mere om Marie her: http://roskilde.lokalavisen.dk/frøken-topkarakter-optaget-på-oxford-/20100207/artikler/702079987/1620

Læs mere om Nathalie her: http://www.berlingske.dk/verden/fra-birkeroed-til-oxford

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *