Manhatten for småt til to giganter

Den økonomiske krise har også ramt de amerikanske universiteter. Selv eliteuniversiteterne som er kendt for enorme fonde og et kontinuerligt cash flow fra tidligere studerende, har problemer med gæld og fald i indstrømningen af penge fra gavmilde alumner.

Det er situationen for bl. andre New York University(NYU) og Columbia University, der på nuværende tidspunkt skylder hhv. 2,2 og 1,4 milliarder dollars væk. Men i stedet for at skrue ned for brugen af penge og koncentrere sig om at styrke de fungerende strenge de begge har at spille på, har de to universitetsgiganter kastet sig ud i en kamp om fysisk og akademisk udvidelse.

Mark C. Taylor, religionsprofessor på Columbia University, sammenligner universiteternes opførsel med de gale investorer på Wall Street, da universiteterne satser på at udvide deres tilbud om eliteuddannelse på et tidspunkt hvor færre mennesker har råd til det. Mark mener derimod at universiteterne burde fokusere på at sikre højkvalitetsuddannelse til flere studerende for en lavere pris.

Marks prognose er at hvis universiteterne ikke stopper med at forsøge at dække alle fag, hvilket ikke længere er nødvendigt, og i stedet koncentrerer sig om specifikke fagområder, vil de amerikanske eliteuniversiteter som før var så urørlige tabe i konkurrencen mod voksende kinesiske og indiske uddannelsesinstitutioner, som bestemt har store planer om at lege med hos de store.

Læs hele artiklen i New York Times

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *