Lars Kroijer

Lars Krojer blev student fra Holte Gymnasium med hvad han selv har beskrevet som middelmådige karakterer.

Han tog til USA for at lære lidt mere engelsk inden han ville starte med at læse økonomi på Københavns Universitet. Men pludselig ændrede han sine planer, og blev optaget på undergraduate studies på Harvard. Heldet har været med ham lige siden.

Efter at have afsluttet sine undergraduate studies (sv.t. en bachelor), opnåede Lars optagelse på Harvard Business School, hvorfra han graduerede med hæderen Magna Cum Laude:

Harvard får hvert år 2.000 ansøgninger fra rene A grade students . Du tilhørte måske eliten på din gamle skole. Men her får du C minus i din første opgave og spiser frokost med en stormester i skak.” (kilde)

Selvom Lars beskriver niveauet på Harvard som noget der slet ikke kan sammenlignes med de danske universiteter, mener han dog at danskerne har en god chance for at komme ind på et universitet som Harvard:

… Der er langt flere kvalificerede danskere end dem, der søger. Men det er selvfølgelig et problem at afbetale gælden med det danske lønniveau” (kilde)

Nu er Lars Kroijer direktør for den hedge fond han selv har stiftet, Holte Capital, som jonglerer med flere millarder kroner af sine egne og andres penge.

Da Lars blev adspurgt om sine fremtidsplaner da han var ved at graduere på Harvard, var han blevet rekrutteret til et ukendt vekselerfirma på Wall Street:

Jeg har holdt mig fra de store firmaer – det ville være for forudsigeligt. Jeg kan opnå større ting her. På længere sigt får jeg mulighed for at tage til London og oprette min egen filial af firmaet. Det er det tætteste, jeg kan komme på at åbne min egen virksomhed uden at gøre det.“” (kilde)

At han så ikke kunne lade være med selv at starte virksomheden Holte Capital i London alligevel, er han nok ikke ked af i dag.

Læs mere om hans tid på Harvard her: http://www.wimmerspace.com/script/site/page.asp?artid=177

om Lars Kroijers karriere her: http://uk.linkedin.com/pub/lars-kroijer/5/85/771

Samt om hans arbejde her:
http://www.hedgeweek.com/2006/07/03/hedgeweek-interview-lars-kroijer-founder-and-portfolio-manager-holte-capital-limited-righ

http://www.business.dk/oekonomi/superinvestor-nej-til-graadighed

Redaktionen bemærker at ovenstående indlæg ikke er udarbejdet i samarbejde med Lars Kroijer og at han ikke har udtalt sig til Ivysen.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *