Kender du til Georgetown University?

Ivysen.dk rapporterer ikke kun om Harvard, Oxford, Yale, Stanford med videre. Selvom det er et uomtvisteligt faktum at disse universiteter tilhører eliten, er der også nogle gemte diamanter i toppen af de amerikanske universiteter som kan være svære at få øje på hvis man kun følger de generelle College og University Rankings.

Denne gang går turen til Georgetown University.

Universitetet er lokaliseret i USA’s hovedstad Washington D.C. og er det ældste private katolske universitet i USA. Trods den religiøse konstitution, er universitetet åbent for alle nationaliteter og religiøse overbevisninger. Selvom universitetet “kun” er rangeret som nr. 21 på US NEWS & WORLD REPORT UNIVERSITY RANKINGS, skal du ikke lade dig snyde.

For går du et spadestik dybere og ændrer rankingen til at rangere universiteterne efter de der for eksempel har de bedste International Law Schools eller er de bedste skoler inden for International/Foreign Affairs, hopper Georgetown University pludselig op på en 3. plads i USA, kun overgået af NYU og Columbia, altså foran Harvard og Yale. Kigger du på bedste undervisning i Public Affairs, kommer universitetet op på en 14. plads sammen med blandt andre Ivy League universitetet Columbia University.

Tager man i betragtning at universitetet optager omkring 23 % af ansøgerne til dets Law School(Modsat Harvard som svinger omkring 10% hvert år) og optager 29 % af ansøgerne til dets MBA(Master of Business Administration)-studie, er det slet ikke en dum idé at skrive Georgetown på listen når du alligevel er ved at søge mod eliteuniversiteterne, såfremt du er interesseret i de områder hvor Georgetown er utroligt stærk(ie. bl.a. International Law, Public Affairs & International studies).

Se derfor nøje efter når du leder efter en uddannelse i eliten. I nogle tilfælde, kan du med større sandsynlighed og for færre penge komme ind på et universitet der lige på dit område faktisk er bedre end dem du almindeligvis ville betragte som de bedste.

Er du kun interesseret i overall-top 5 universiteterne, kan du jo gøre som Bill Clinton, som startede på Georgetown University(På International Affairs), og derefter tog til University of Oxford for at ende på Yale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *