Harvard vs Yale

b
Mens de fleste unge må nøjes med at drømme sig til optagelse på et af de amerikanske elite-universiteter, findes en lille gruppe, for hvem situationen ser helt anderledes ud.
b
Den amerikanske Stephanie Kan er en af de få unge der sidste år stod med det svære valg at skulle vælge mellem de to højtstående universiteter Harvard og Yale. At blive optaget på disse universiteter er kun de færreste forundt, og at stå med valget mellem de to, er et privilegium uden lige. For den unge er det en stor beslutning der skal tages, og der er flere forskellige faktorer der spiller ind i processen.
b
I det både utrolige og svære valg, ses en klar lighed hos de unge, i fordelingen af fordele ved de to universiteter.
b
Det tiltalende ved Harvard, der er opført helt tilbage i 1636, er universitetets historie og flotte ry. En uddannelse fra det anerkendte Harvard University, udstyrer dig ikke blot med et eksamensbevis, men giver dig også et vedvarende adgangsbevis. Du har Harvard-stemplet med dig resten af livet, hvilket det erfares kan åbne fornemme, og ellers tunge døre. Dette er et vigtigt aspekt i til- og fravalget af Harvard.
(se Harvard-stemplets virkning i USA og i Verdenen)
b
Hos Yale fremhæves den rolige atmosfære, der omgiver skolen. Atmosfæren er i højsædet, selvom det faglige niveau på universitetet vurderes som værende akkurat så højt som hos rivalen Harvard. På mange virker denne hyggelige atmosfære og udsigt til et pusterum, blandt de ellers krævende studier, som en attraktiv force. Forventninger til det sociale liv på universitet spiller altså især ind her.
b
Dette var også en af grundene der lå bag, da Stephanie Kan i sidste ende valgte Yale frem for Harvard.
b
Stephanie havde, forinden besøgsdagene på universiteterne, opbygget en lille test der skulle hjælpe hende til afklaring. Hun fokuserede på, på hvilket af universiteterne hun først ville blive tilbudt hjælp, i tilfælde af, at hun for vild. Der bestod Yale til UG med kryds og slange, og var det eneste af alle de universiteter hun besøgte, hvor studerende henvendte sig for at hjælpe den vildfarne unge pige. Det gjorde indtryk på Stephanie, og førte til at det i sidste ende handlede om en følelse af, at Yale var det rigtige sted for hende.
b
Stephanie har hele tiden vidst at begge skoler var fantastiske, og at hun begge steder
ville blive præsenteret for et fagligt højt niveau, der ville leve op til hendes forventninger.
b
I dag er Stephanie glad for sit valg, men indrømmer dog, at hun stadig tænker på hvad hun er gået glip af ved at fravælge Harvard. Det får Stephanie nok aldrig svar på, men må i stedet stole på den følelse der sendte hende til Yale.
b
Læs om Stephanies og andre Harvard- og Yaleoptagnes valg her:
b
og
b
Stina Ørregaard Andersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *