Harvard, Princeton….. Columbia??

Det er nu tid til friske meldinger fra rankinglisterne i USA, herunder US NEWS & WOLRDS REPORT’S.

Det er nok ikke en overraskelse for mange at Harvard ikke kun beholder sin første plads, men også skubber Princeton, som eks. ikke har en law school, længere fra sig. Men mere interessant på listen er et universitet som Columbia University.

Hvis du kunne få en tilfældig person på gaden til at opremse de universiteter han eller hun associerede med ordet “Ivy League”, ville listen højst sandsynligt ende efter Harvard, Yale… Princeton…. Stanford?? (Stanford er ikke et Ivy). Men Columbia University, som i øvrigt er det universitet der udgiver The Pulitzer Prize og har udklækket flere nobelprismodtagere end noget andet universitet, vil meget sjældent være en del af den svært opremsede liste.

Men hvad er Columbia University for et universitet? Hvorfor er det hoppet fra 8. til 4. pladsen på et år selvom det kun modtager tre fjerdedele af det donationsbeløb Harvard modtager? Hvorfor er Columbia det eliteuniversitet hvor flest studerende består? Hvorfor er Columbia det dyreste universitet at gå på i USA, og hvorfor inviterede universitetet Ahmedinejad fra Iran til at tale, på trods af hele nationens protest?

Ivysen vil forsøge at spore flere danskere der har gået på Columbia for at få svarene direkte fra kilden.

Læs mere om de friske tal her: http://www.bloomberg.com/news/2010-08-17/harvard-tops-u-s-news-college-rankings-as-princeton-falls-to-second-place.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *