Fra arbejdsløs general til underviser på Yale

Kan du huske sommerens historie om generalen med ansvar for styrkerne i Afghanistan, som deltog i et interview i Rolling Stones der ikke ligefrem var flatterende for den amerikanske præsident?

(Lidt til hukommelsen her, her og her)

General McChrystal skal nu undervise i Lederskab på The Jackson Institute for Global Affairs på Yale University.

Men hvordan kan man gå fra fyret for dårligt lederskab af The Commander in Chief , Præsident Obama, og så til et så betydningsfuldt universitet som Yale, der har udklækket personligheder som George Bush(senior og Junior), Dick Cheney, Hillary og Bill Clinton?

Det er skam ikke så unormalt. De store universiteter har i mange år fungeret som venteværelser, for nogle gravpladser, for eksempelvis tidl. embedsmænd hvis parti nu sidder i oppositionen eller personligheder som har gjort store bedrifter, men hellere vil holde sig synlige i debatten indtil den næste jobmulighed kommer ved at undervise end at skrive en biografi (Tony Blair gjorde så begge dele, læs her og her)

Måske årslønnen på flere millioner dollars som topunderviser også tiltrækker. Men uanset hvad baggrunden for at de havner på universiteterne er, er det en unik mulighed for de studerende til at erhverve sig dugfrisk viden fra undervisere der ikke er begrænset til teorien, men bogstaveligt talt kommer lige fra kampmarken.

Læs mere om McChrystals valg her: http://news.yahoo.com/s/politico/20100816/pl_politico/41101

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *