Catch him if you can?

De fleste amerikanske studerende der træder ind i Harvard Yard, har planlagt lige netop det øjeblik hele deres liv. Som børn har de gået på de rigtige skoler og til de rigtige sportsgrene. Som teenagere har de gået på de rigtige prep schools, haft de rigtige praktikstillinger, lavet community work i de rigtige velgørende organisationer, og har selvfølgelig fået “straight A’s” gennem hele deres studietid.

Det gad Adam Wheeler ikke.

Han blev i sommeren kendt da det kom frem at hele hans ansøgningsproces til Harvard University var baseret på løgne. Han skrev og sagde at han havde gået på MIT, Massachusetts Institute of Technology, et af verdens bedste universiteter, og at han havde fået ikke mindre end topkarakterer i alle sine prøver samt strålende anbefalinger fra professorer på Harvard.

Nå ja, han toppede kransekagen med at skrive om de bøger han havde været medforfatter til og de kurser han havde undervist i. På baggrund af de fantastiske dokumenter han kunne fremvise, blev han af optagelseskomitéen anset som:”an exceptionally strong candidate”.

Åbenbart så “strong” at han blev optaget på Harvard, det universitet der optager færrest af sine ansøgere i verden.

Men det var ikke nok for Adam, han ville også have turen betalt. Og først da han ansøgte om legater til at dække alle sine uddannelsesomkostninger, kiggede en professor en ekstra gang på hans CV, som han lige valgte at dobbelttjekke.

Det viste sig at Adam slet ikke var en “straight A” – student, aldrig havde gået på MIT, aldrig havde undervist i noget som helst og slet ikke været med til at skrive nogen bøger.

Ikke bare røg han ud lige så hurtigt ud af Harvard som han kom ind, men nu går gigantuniversitetet, som har millarder af dollars og verdens førende eksperter inden for juraen, i krig med den lille ikke-så-studerende.

Lyder Adam Wheeler-historien ikke uvirkelig nok?

Så bliver den ikke dårlige af at han efter at være blevet smidt ud af Harvard søgte en praktikplads på Harvard Medical Schools psykiatriske afdeling, hvorfra han blev afvist da hans papirer var forfalskede. Derefter søgte Adam ind på Yale og Brown Universty, hvor han skrev at han var i praktik på Harvard Medical School samt medsendte anbefalinger fra sine arbejdsgivere der.

Nu er Adam anholdt og anklaget for bl.a. bedrageri og identitetstyveri.

Læs mere om hans eskapader her:

http://www.boston.com/news/education/higher/articles/2010/05/18/ex_harvard_student_accused_of_living_a_lie/?page=2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *